Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ytterligare en släppt efter mordet på Herrgården

Ytterligare en misstänkt har släppts i utredningen om mordet på en 23-åring på Ramels väg, Herrgården, i slutet av mars.
– Utredningen fortsätter med oförminskad intensitet, säger åklagare Lisa Åberg.

23-åringen sköts några meter in på vägen som leder in mellan husen på Ramels väg.Bild: Patrick Persson
Mordet skedde tidig kväll den 30 mars i öppningen mot gårdarna på Ramels väg. Samma natt greps sju personer.
Nu, snart tre månader senare, sitter bara en inlåst. Det är en 26-åring.
– Han sitter fortfarande häktad på sannolika skäl. Jag har i nuläget inga planer på att släppa honom, säger åklagare Lisa Åberg.
I torsdags värderade också Malmö tingsrätt bevisläget och slog fast häktningen av 26-åringen.
Däremot har bevisläget mot 26-åringens lillebror försämrats. I torsdag bedömde åklagaren att hon inte längre kunde hålla lillebrodern häktad.
– Jag har inte skrivit av misstanken mot honom, säger Lisa Åberg.
Ytterligare fem personer greps på natten efter mordet. Minst en av dem är fortfarande formellt misstänkt, men bevisen är svaga. Mer än så vill åklagaren inte berätta om utredningsläget.
Mordoffret var vittne i utredningen om ett tidigare mord i Rosengård – det på 16-årige Ahmed Obaid. 23-åringen ingick själv i kriminella kretsar och polisen har därmed flera tänkbara motivbilder att arbeta med.
– Jag vill inte gå in på några motiv eller kopplingar till andra mord, säger åklagare Lisa Åberg.
Av de nio mord som skett i Malmö i år sitter nu misstänkta häktade i fyra fall. I ytterligare ett fall är en person häktad i sin frånvaro. Mordet på 16-årige Ahmed Obaid är ett av fyra fall där ingen är häktad.
Gå till toppen