Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Förrymda bin återfunna

Håkan Rasmussons försvunna bisvärm hade valt att bosätta sig i ett träd vid Lingua Montessoriskola.

Under tisdagsförmiddagen var det fart och fläkt på Lingua Montessoriskola. I full biodlarmundering lockade Håkan Rasmusson med sig sin bisvärm in i en halmkupa så att den kunde återvända hem till Värpinge. På behörigt avstånd stod en hel grupp med fritidsbarn och tittade.
Läs också Bisvärm på rymmen i Lund
– Barnen tyckte det var väldigt spännande. Håkan tog sig tid att berätta om hur processen skulle gå till och varför bin svärmar, säger Maria Jacky, rektor, vd och förskolechef vid skolan.
Det var fritidspersonal som upptäckte bina, som hade bosatt sig i ett lärkträd i närheten av skolan. När Maria Jacky fick reda på det kom hon ihåg Håkan Rasmussons efterlysning på Facebook och ringde direkt.
– Det blev ett riktigt äventyr. Alla fritidsbarnen kom ut och tittade och Håkan lovade att vi skulle få en burk honung i hittelön.
Håkan Rasmusson blev glad för sina återfunna bin.Bild: Maria Jacky
Gå till toppen