Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Teknikleverantör till stora event i konkurs – 16 anställda hänger löst

Teknikleverantören Live media group i Malmö har gått i konkurs. 16 anställda riskerar sina jobb.

Nobelfesten i Stockholm och Sommarrock Svedala är några prestigefyllda uppdrag som Live media group haft genom åren.
Det var vid månadsskiftet maj-juni som bolagsägarna drog i nödbromsen och lämnade in en konkursansökan vid Lunds tingsrätt.
Företaget med 16 anställda idag har hamnat på obestånd och klarar inte av att betala sina skulder i tid.
– Man har haft för lite intäkter och för höga kostnader, så är det alltid innan en konkurs. Vad det i sin tur beror på har jag ingen aning om i nuläget, men det visar sig i en kommande förvaltningsberättelse, säger konkursförvaltare Peter Öfverman vid Ackordscentralen i Malmö.
Live media group levererar helhetslösningar med bland annat ljud- och ljusanläggningar till stora utomhusscener. Genom åren har företaget haft flera prestigefyllda uppdrag, och bland annat levererat ljusutrustning till den årliga nobelfesten i Stockholms stadshus.
I samband med Eurovision song contest 2013 i Malmö svarade Live media group för en hel del tekniklösningar. Bland annat en direktsänd tv-produktion på storbildsskärm i ett temporärt schlagerfest-område på Gustav Adolfs torg.
Dessutom har företaget i flera år levererat scen, ljud och ljus till samtliga scener vid den årliga musikfestivalen Sommarrock Svedala.
– Vi har meddelat beställarna att samtliga bokade arrangemang under sommaren ställs in, säger Peter Öfverman.
Edgångssammanträde är planerad den 21 juli vid Lunds tingsrätt. Sammanträdet innebär att företrädarna för bolaget, Ola Berntsson och Kalle Grönvall, ska avlägga ed om att konkursbouppteckningen är korrekt och att det inte finns andra tillgångar i bolaget.
Konkursbouppteckningen är ännu inte färdigställd, och i nuläget är det oklart vilka skulder och tillgångar bolaget har.
– Det finns väldigt mycket utrustning som vi med hjälp av personalen inventerar för att utreda ägarförhållandena för respektive egendom. Det vill säga vad som ägs av bolaget och vilka föremål som är på leasing, och i slutet av den här veckan går vi ut med anbudsförfarande, säger Peter Öfverman.
Gå till toppen