Annons

Annons

Midsommar 2017

Så äter svenskarna sin midsommarmat

Massvis med sill, prinskorv och strömming kommer att dukas fram på midsommarborden. Men vad som är en given klassiker kan skilja sig stort från en ort till en annan, visar ny statistik över dagligvaruhandeln.

Det är inte alltid givet vad som serveras på midsommarbordet, visar ny statistik. Arkivbild

Bild: Dan Strandqvist

Annons

– Trots att vi lever i ett modernt och globalt samhälle är det kul att se att den gamla svenska regionaliteten fortfarande finns kvar, säger Richard Tellström, måltidsforskare vid Örebro universitet.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs Sydsvenskan för 8 kr/vecka i 8 veckor – därefter tillsvidare 119 kr/månad. Ingen bindningstid.

Säg upp när du vill.

Det här ingår i Digital

  • Fri tillgång till alla nyheter på sydsvenskan.se och i vår nyhetsapp.
  • Stjärnklubben med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.
Vi är en del av Bonnier News (559080-0917)
Betalningar hanteras av Klarna

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy