Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Malmö utsedd till världens femte bästa cykelstad

Vartannat år rankar Copenhagenize världens bästa cykelstäder – och Malmö har klättrat en placering sedan förra gången och kvalar nu in på plats nummer fem.

Läs också Huset där cykeln fått styra
Copenhagenize lyfter fram Cykelhuset i Västra Hamnen, cykelhotellet som ligger bredvid, lastcyklarna som finns på Malmö C, den nya cykelfärjan mellan Malmö och Köpenhamn och även de som bor och verkar i staden.
Copenhagenize skriver också att det måste vara pinsamt för Göteborg och Stockholm att jämföra sig med Malmös cykelvänlighet. Men ifrågasätter vad som hände med cykelbanan mellan Malmö och Lund – och varför den ska dröja till år 2021. De efterfrågar också mer infrastruktursatsningar för cyklar från Malmö stad.
Läs också Så kan supercykelvägen mellan Malmö och Lund dras
När Copenhagenize rankade världens cykelstäder senast, år 2015, så hamnade Malmö på en sjätteplats. Nu har staden alltså klättrat en placering, men får se sig omkörda av Strasbourg i Frankrike, nederländska Amsterdam och Utrecht och Köpenhamn, som likt förra gången toppar listan.
Hela listan finns att läsa här.
Gå till toppen