Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ny förlust för Nuncio

Kungakronan på Nuncio har halkat ytterligare på sned. Världens bästa häst i fjol slutade först på tredje plats i Midsommarloppet som kördes i Rättvik på lördagen.

Nuncio och kusken Örjan Kihlström, segerlöst ekipage även i Rättvik. Arkivbild.Bild: Fredrik Sandberg/TT
Nuncio utmanade hemmahästen On Track Piraten under sista varvet men var slagen redan i sista kurvan. Även Order To Fly slog sig förbi storfavoriten över upploppet och tog andraplatsen.
Johnny Takter körde On Track Piraten omgående till spets. Första varvet gick efter långsamma 1.14,5. Örjan Kihlström styrde fram Nuncio efter ett varv och tempot höjdes omgående. Men han var utan chans att utmana om segern och fick inte travet att flyt, ett problem som han har dragits med i år där han bara vunnit ett av de sex senaste loppen. I Elitloppet slutade sexåringen femma. I fjol vann han samtliga elva lopp och sprang in 9,5 miljoner kronor.
On Track Piraten hyllades enormt efter tredje segern (1.12,5) i Midsommarloppet på sin hemmabana.
– Hästen är fantastisk. Han har varit lite down ett tag men nu var han på topp igen och det känns underbart att vinna på hemmaplan, det här var välregisserat, sade tränaren Hans Strömberg.
Gå till toppen