Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Wimans blogg

Danska uppgifter att Wiland skriver på för två år i Hammarby

Noterar från hammocken att målvaktsbytet tycks vara verklighet.

Søren Sorgenfri är en välrenommerad dansk journalist, som i all korthet på Twitter noterar att det blir två år för Johan Wiland i Hammarby. Kopplingen mellan Danmark och Wiland är förstås FC Köpenhamn, där han hade ett antal framgångsrika år.
Søren Sorgenfris twitter bekräftar väl förmodligen resonemangen som varit i en rad media de senaste dagarna att 36-årige Wiland redan i sommar inte minst av sociala skäl (familjen i Stockholm) lämnar Malmö FF och flyttar till Stockholm.
Och att ersättaren är 30-årige Johan Dahlin, som nu senast kommer från Midtjylland och ju som bekant slog igenom i Malmö FF.
Frågan är väl bara om det blir en presentation på måndagen eller rent av i samband med MFF:s träningsmatch mot Lokomotiv Zagreb (som Sydsvenskan tv-sänder) på tisdag.
Dock innebär alltså detta inte att Johan Wiland i så fall gjort sin sista match i Malmö FF. Som bekant öppnar inte transferfönstret förrän 15 juli, vilket måste innebära att Wiland vaktar målet mot Eskilstuna, Häcken och i de viktiga Champions League-kvalmatcherna mot Vardar Skopje. Möjligen också mot Sirius, eftersom den matchen går mellan CL-kvalmatcherna.
Den matchen spelas 15 juli då fönstret öppnar, men Uefas regler tillåter inte spelare att komma in mellan matcherna i ett dubbelmöte. Så även om MFF bortamöter Skopje först den 18 juli, kan Johan Dahlin aldrig bli klar till den matchen.
***
Apropå Vardar Skopje så spelade de i helgen sin andra träningsmatch om ni inte sett det. Förlust med 0-1 mot slovenska Maribor, som har en tradition av att lyckas väl i Europa. Till nästa match har nu också Vardars sex makedonska U21-landslagsspelare anslutit från EM.
Gå till toppen