Wimans blogg

En lågmäld målvakt återvänder och ger bästa kontinuitet för MFF

Johan Dahlins återkomst reducerades till ett pressmeddelande.

Säkert finns det någon helt logisk förklaring till detta och ska jag vara ärlig tror jag inte Johan Dahlin har något emot det heller. Den lugne och trygge målvakten var i alla fall under förra sejouren en ganska lågmäld gentleman, som inte skapade de stora rubrikerna.Men Malmö FF och Daniel Andersson är att gratulera. Det känns som man fortsätter att ligga i framkant och på ett tämligen lugnt och behärskat och metodiskt sätt hanterar situationen med många utgående kontrakt.Inte minst den målvaktssituation där alla har utgående kontrakt i höst.Johan Dahlin är naturligtvis en idealisk ersättare för Johan Wiland. Har skaffat sig erfarenhet av tuffare miljöer ute i Europa och etablerat sig det senaste året i FC Midtjylland och har liksom en lång rad andra hemvändare haft en tydlig önskan att komma just till Malmö FF.Och han var med när Europaresan egentligen startade efter SM-guldet 2010, stod samtliga Europa League-matcher hösten 2011.
Normalt sett brukar ju varje MFF-värvning bli till en presskonferens. Kanske är Dahlin bortrest, kanske hade för mycket läckt ut - kanske presenteras han live på träningsmatchen i morgon?
Med ett långt kontrakt - 3,5 år - visar Daniel Andersson precis som i fallet med Kingsley Sarfo att det är kontinuitet som gäller. Klokt så. I fallet Sarfo handlar det ju en del om framtida pengar också, men i fallet Dahlin kan det bli en lång sejour. Tror inte han är så pigg på att flytta ut igen. De 151 matcherna han spelat i A-laget kan bli många fler alltså, kanske under fem-sex år. Då närmar han sig Wilands ålder.
Hade jag varit sportchef hade mitt drömscenario varit att kunna behålla Johan Wiland som backup under hösten. Tvivlar dock på att det blir så, även om han själv inte uteslöt tanken på min raka fråga så tror jag väl att det blir Hammarby någon gång mot slutet av sommaren när Johan Dahlin är klar och inspelad.
Det tål att påpekas igen. Johan Dahlin är inte klar till CL-kvalet mot Vardar Skopje.
Läs alla artiklar om: Fotboll: MFF 26 juni
Gå till toppen