Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Mikael Kinning får stipendium för sitt arbete med nyanlända

Mikael Kinning har utsetts till årets mottagare av Liontassen och ett stipendium på 10 000 kronor för sitt osjälviska arbete med nyanlända. "Den här utmärkelsen delar jag med åtminstone 150 andra i Vellinge kommun som tar sitt ansvar varje dag".

Robel Kidane är en av de nyanlända Vellingebor som Mikael Kinning har engagerat sig i under det senaste året. För sitt arbete tilldelas han nu hedersbetygelsen Liontassen.Bild: Micaela Landelius
Mikael Kinning, som bland annat är engagerad i Röda Korsets projekt Medmänniskanu, får utmärkelsen Liontassen för sitt arbete med kommunens nyanlända. Förutom ett diplom ingår också ett stipendium på 10 000 kronor.
– Det är kul såklart, men jag är bara en liten del i något större. Det handlar om att alla i civilsamhället måste ta ansvar – och det är det som är det roliga. Det behövs bara någon som puffar åt rätt håll, sedan tar det fart, säger Mikael Kinning.
I nuläget har Medmänniskanu runt 150 medlemmar som på olika sätt engagerar sig i Vellinges nyaste invånare.
– Varje dag pratar man en stund på telefon, är med på fotbollsträning eller bjuder varandra på middag. Sådant som är vardagsliv – och där inbegriper man de nyanlända eller ensamkommande. Det enda jag har gjort är att guida familjerna, säger Mikael Kinning.
– Vi är inte hemma än. Det kommer att ta ett tag, men vi är på rätt väg. Ju fler som ser det hända, ju fler vill vara med – och det är positivt.
Fakta

Liontassen

Utmärkelsen delas ut varje år av Lions Club Reng Höllviken som ett erkännande till en person, förening eller organisation som utan egen vinning uträttat något positivt för andra människor.

Årets motivering lyder: ”För stort oegennyttigt arbete för nyanlända och behovssökande människor”.

Liontassen delas ut på allsången vid Falsterbokanalen den 13 juli.

Mer nyheter från Vellinge hittar du på Här i Vellinge.
Gå till toppen