Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Pehrsson om Lokomotiv: "Många spelare är individuellt skickliga"

På tisdag kväll kickstartar Malmö FF sommaren med träningsmatch mot Lokomotiv Zagreb. Rasmus Bengtsson gör comeback och U21-spelarna från Polen, Pawel Cibicki och Franz Brorsson, har kommit hem.
– De kommer att spela, bekräftar Magnus Pehrsson.

Magnus Pehrsson lämnar ute nyförvärvet Kingsley Sarfo från träningsmatchen mot Lokomotiv.Bild: CHRISTIAN ÖRNBERG
Pehrsson utesluter inte att någon spelare kommer att spela 90 minuter men att det i så fall blir ett undantag.
– Vi kommer att göra många byten och planen är att alla ska spela ungefär en halvlek, säger Magnus Pehrsson.
En spelare som Pa Konate, som är i full träning men som nyligen var tillbaka efter vårens skada som hindrade honom från att medverka i U21-EM, kommer tränarstaben att möjligen vara något mer försiktig med.
– Det känns dumt att chansa med honom när han varit borta länge, säger Pehrsson.
Tillbaka på Swedbank stadion, från U21-mästerskapet i Polen, var Pawel Cibicki och Franz Brorsson. Båda kommer att spela, bekräftar Magnus Pehrsson.
Det kroatiska motståndet från Zagreb är passande för MFF inför omstarten av allsvenskan på lördag och Champions League-kvalet mot makedonska FK Vardar.
– Det är ett uppehåll som varit på tio dagar så det är skönt att komma igång. Matchen blir en uppladdning inför allsvenskan och Champions League, säger anfallsstjärnan Markus Rosenberg.
Passande att ni spelar mot ett lag från Balkan inför mötet med Vardar?
– Det passar bra. Sedan kan de spela helt annorlunda fotboll.Men de flesta i laget lär få visa upp sig. Vi får se vad Magnus (Pehrsson) har planerat, vi har en hög konkurrens i truppen.
Malmös ledare och spelare fick under måndagen en genomgång om Lokomotiv av Jens Fjellström.
– Jag har en okej bild av dem. Det är ett ganska bra lag, lite starkare defensivt än offensivt, duktiga på omställningar och de har ofta mindre än 50 procent av bollinnehavet. Många spelare från Balkan är individuellt tekniskt skickliga.
MFF-Lokomotiv Zagreb sänds på sydvenskan.se med start klockan 19 på tisdag kväll.
.
Gå till toppen