Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Medvind för svensk vindkraft

Intresset för svensk vindkraft tog fart under andra kvartalet. Arkivbild.Bild: Henrik Montgomery/TT
Beställningar i svensk vindkraft uppgick under andra kvartalet till en sammanlagd effekt på 232 megawatt (MW), klart högre än de 2 MW som beställdes kvartalet innan, enligt intresseorganisationen Svensk Vindenergi.
"Efter en lång tids osäkerhet om framtiden för elcertifikatsystemet finns det nu en tydlighet som gör att investeringarna i vindkraft kan ta ny fart", säger Svensk vindenergis vd Charlotte Unger Larson i en skriftlig kommentar.
I juni klubbade riksdagen igenom en blocköverskridande överenskommelse att förlänga elcertifikatsystemet med ett nytt mål för förnybar el om 18 terawattimmar till 2030. Detta har bidragit till att förbättra förutsättningarna för svensk vindkraft i Europa, enligt Unger Larson.
"Det tillsammans med en långsiktig politisk inriktning mot ett helt förnybart elsystem innebär ett växande internationellt intresse att investera i Sverige", säger hon.
Gå till toppen