Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

MFF-talangen fick chansen: "Jag var spelsugen"

Pawel Cibicki gav Malmö ledningen i slutet av den första halvleken. MFF skänkte sedan bort övertaget till 1-1 efter paus.
Mest frustrerad var Mattias Svanberg som fick chansen från start och var en av MFF:s mest kreativa spelare.
– Jag ville verkligen göra mål i dag. Jag var spelsugen, säger MFF-talangen.

Det har blivit tre inhopp under säsongen för Mattias Svanberg. Efter tisdagens träningsmatch får han besked av MFF om han får lov att spela U19-EM i Georgien under juli månad.Bild: MATHILDA AHLBERG
I träningsmatchen, genrepet inför Champions League-kvalet mot FK Vardar den 12 juli, fick MFF bara 1-1 mot kroatiska Lokomotiv Zagreb. Pawel Cibicki sköt hårt in ledningsmålet i den första halvleken efter fint väggspel med Mattias Svanberg.
Strax efter paus kvitterade gästerna efter nonchalant spel av Malmö FF efter en offensiv hörna. Yoshimar Yotún klackade till Erdal Rakip som förlorade bollen, Andreas Vindheim halkade och Lokomotivs Marko Kolar kunde från halva plan enkelt göra 1-1 ensam mot Johan Wiland.
MFF ställde upp med en stark startelva från start med U21-spelarna Franz Brorsson och Pawel Cibicki tillbaka i klubblaget. Första halvlek höll stundtals högt tempo för att störtdyka i andra då MFF-tränaren Magnus Pehrsson totalt utförde nio byten.
MFF tog hand om matchbilden med sin trebackslinje där Anton Tinnerholm och Mattias Svanberg skötte kanterna.
Från den första minuten syntes det att Malmötalangen Mattias Svanberg ville visa upp sig. Efter fem minuter fick han möjligheten då en hörna passerade hela Lokomotiv-försvaret men avslutet täcktes framför mål.
– Det gick okej. Jag trivs i rollen för att jag får mycket boll och kan attackera rättvänd, säger 18-åringen.
Tjugo minuter senare fick Svanberg sitt drömläge när han från egen planhalva efter en Lokomotivhörna kunde löpa med boll i hög fart.
– Jag hade min idé tidigt.
Som en gasell på savannen fick 18-åringen skutta fram mot mål – vek in åt höger och skruvade bollen en halv meter utanför den bortre stolpen.
– Jag hade tid på mig och ville ha en plan. Jag försökte få honom att sjunka så lågt som möjligt, vika in och skjuta intill bortre stolpen. Precis utanför.
Hur kändes det att få starta?
– Det var kul. Jag hade det inte på känn, jag var inte överraskad men vi brukar få startelvan dagen innan. Jag vill alltid spela längre än vad jag gjorde men kroppen var lite ur matchtempo så jag kände att jag dippade lite mot slutet.
I andra sjönk tempot ordentligt, aningen bättre i första. Vad säger du om er insats?
– En del bra anfall. Vi kom in i det under sista kvarten av första när vi gör målet. Vi kunde ha varit bättre i pressen och återerövrat bollen snabbare. Då hade vi sluppit de långa omställningarna mot oss.
På lördag startar allsvenskan om med hemmamatch mot AFC Eskilstuna.
Gå till toppen