Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Runt 60 tomter kan säljas i Hög

Markägare vill sälja tomterna till privatpersoner. Kommunen påbörjar det formella planarbetet till hösten - och bykänslan ska bevaras.

Tidigast om två år kan det bli aktuellt med eventuell försäljning. Först måste kommunen ta fram en detaljplan för området.Bild: Sydsvenskan
Ännu finns ingen detaljplan för marken mellan företagsbyn och Högsvägen. Men fastighetsägaren Företagshus har påbörjat en diskussion med kommunen.
Tanken är att så småningom kunna sälja cirka 60 tomter till privatpersoner som vill uppföra villor på marken.
– Vi vill förtäta byn och skulle vilja projektera vårt markområde med bland annat gator så det blir möjligt för privatpersoner att köpa tomter och bygga själva. Vi tänker oss inte en villamatta, utan småskalig byggnation med grusvägar och olika typer av hus. På så sätt kan bykänslan bevaras, säger Leif Andersson, ägare till Företagshus.
Men ännu är inget klart.
– Till hösten går vi in i ett formellt och skarpt skede med området. Men processen är i sin linda och inga beslut är fattade. Det kommer i vanlig ordning att bli en gång med samråd och granskning där alla får komma till tals, säger Fredric Palm, strategisk planeringschef, Kävlinge kommun.
Beroende på hur lång tid processen tar kan det tidigast om två år bli aktuellt med eventuell tomtförsäljning. Då blir det också klart hur många tomter det kan handla om, säger han.
Gå till toppen