Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Bengtsson om comebacken: ”Kände mig som ett litet barn”

Nästan ett år utan matchspel. I höstas knäopererades han. I träningsmatchen mot Lokomotiv Zagreb var Rasmus Bengtsson tillbaka. – Jag kände mig som ett litet barn. Det kändes jättebra. Nästan bättre i match än på träning, säger han efter 1-1.

Rasmus Bengtsson fick motta kvällens högsta applåder när han kom in i slutskedet av träningsmatchen mot Lokomotiv.
Det blev dryga 15 minuter för mittbacken i sin comeback på Swedbank stadion.
– Jag har längtat länge. Efter operationen blev det ett stort frågetecken. Jag har tränat i nästan tio dagar och varit med på allting. Det var ett bra läge nu. Vi tyckte det var bra att få de första minuterna i dag, säger han.
Rasmus Bengtsson medverkade i 18 allsvenska matcher 2016. I höstas opererade han knäet och vägen tillbaka har varit lång.
– Vi snackade om att det skulle bli 10-15 minuter. Det var bestämt.
Den 15 juni gjorde han sin första träning med laget.
– Planen är att köra på och komma upp i fysiskt nivå. Sedan får vi se vad tränarna tycker.
Under slutminuterna mot Lokomotiv var han nära att komma högst på ett par fasta situationer.
– Jag ville mer än vad jag skulle kanske. Jag kände mig som ett litet barn, jag ville vara med på allt.
Med Felipe Carvalho skadad behöver MFF få tillbaka sin rutinerade ledargestalt inför ett hektiskt spelschema – med start mot AFC Eskilstuna på lördag.
– Nu klarar jag inte 90 minuter. Jag är en match bort kanske. Jag vet inte riktigt hur tränarna tänker. Vi får ta dag för dag. Det kommer allsvenska matcher och Europa nu, förhoppningsvis många matcher i Europa, och allsvenska matcher emellan. Jag hoppas kunna spela lite till i alla fall, säger mittbacken och ler.
Gå till toppen