Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Wimans blogg

Den blå traktorns comeback har satt sensationell fart på "grönskan"

Frågan är om gräs-tv ens hunnit med i utvecklingen på MFF:s nya träningsyta.

FOTO: MAX WIMAN
Körde förbi stadion i dag och fick gnugga ögonen och det berodde inte bara på pollenallergin. Framför allt inte just där kanske, eftersom gräs är mitt stora problem.
Men plötsligt var en stor del av träningsytan på gamla plan fem och sex så här grön. Och bevattningen var i full gång.
FOTO: MAX WIMAN
Jag har anat att det skulle gå fort, sedan alla rör och viktiga underlag omsorgsfullt grävts ner i olika lager och planen plötsligt var jämn och fin i förra veckan.
Det var alldeles oväntat grönt på de delar där nu en del av hybridunderlaget rullats ut. Och vad jag förstått - och bilden ovan visar - så handlar det ju om plasten. Minns jag rätt ska gräset sås i. Men inte trodde jag att konstgräsinslaget skulle vara så här synbart.
Nåja, det får vi ta reda på mer om.
FOTO: MAX WIMAN
Tror väl att det inger en viss trygghet hos er alla att det är den blå traktorn som har befälet igen. Ni minns väl att den blev allas favorit när Sydsvenskan tv-sände ett dygn när gräset rullade ut på stadion. Gräs-tv blev succé, alla älskade den blå traktorn som for fram som en vinthund (nåja).
I september ska det vara klart att träna här. Meningen är att man ska få stor användning för den nya träningsytans underlag i höst. Eller snarare i vinter. Grundplanen är ju att här ska bedrivas fotbollsträning in i december för spel i Europa...
Gå till toppen