Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Reducerad tågtrafik mellan Malmö och Lund hela onsdagen – stopp under natten

Ett växelfel i Arlöv orsakar reducerad tågtrafik mellan Malmö och Lund under hela onsdagen, med förseningar och inställda tåg som följd. Felet påverkar också längre sträckor.
– Det är fortfarande reducerad trafik mellan Malmö och Lund, säger Ulrika Karlsson, informatör vid Trafikverket vid 17-tiden på onsdagen.

Under natten till torsdagen stoppas all tågtrafik mellan Lund och Malmö när den trasiga växeln ska lagas.
– Då stängs trafiken av så att den trasiga växeln kan lagas, säger Ulrika Karlsson.
Tidigt på onsdagsmorgonen inträffade växelfelet som påverkar tågtrafiken på sträckan Malmö-Lund med inställda tåg och förseningar. Vissa Öresundståg är inställda på hela sträckan mellan Malmö och Älmhult samt Malmö och Helsingborg.
Pågatågen som kör sträckan Trelleborg-Helsingborg gör inte uppehåll i Burlöv, Åkarp, Lund och Gunnesbo utan kör direkt mellan Malmö och Kävlinge, i båda riktningarna. Regionbusslinjen 130 mellan Lund och Malmö gör däremot fler stopp, bland annat i Burlöv.
Resenärer hänvisas till övriga tåg eller ersättningstrafik, enligt Trafikverket.
Orsaken är ett växelfel som gör att bara det ena spåret kan trafikeras mellan Arlöv och Åkarp.
Den reducerade tågtrafiken gäller till klockan 23.00 på onsdagen. Mellan 23.00-04.00 är det stopp för alla tåg mellan Lund och Malmö då den trasiga växeln ska repareras.
Det har även varit problem i tågtrafiken uppåt landet under dagen. Det är helt stopp på sträckan Borås–Göteborg efter det att en tågvagn spårat ur vid Hindås i Härryda kommun.
Läs också Inga tåg mellan Borås och Göteborg
Gå till toppen