Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Trump tackar ja till 14 juli i Frankrike

USA:s president Donald Trump hälsar på Frankrikes nytillträdde president, Emmanuel Macron, vid ett möte i slutet av maj. Arkivbild.Bild: Andrew Medichini /AP/TT
USA:s president Donald Trump har tackat ja till Frankrikes president Emmanuel Macrons inbjudan att närvara vid den traditionstyngda nationaldagsparaden i Paris den 14 juli, meddelar den franske presidentens kansli.
Paraden kommer att markera att det gått 100 år sedan USA-styrkor gjorde gemensam sak med Frankrike i första världskriget.
"President Donald Trump ser fram emot att bekräfta Amerikas starka vänskapsband med Frankrike, att fira denna viktiga dag med det franska folket", säger Vita huset.
De två ledarna kommer att "bygga vidare på de två ländernas starka samarbete kring terrorbekämpning och ekonomiskt partnerskap", heter det vidare i uttalandet från Washington.
Trump och Macron träffades första gången vid Nato-mötet i Bryssel i maj, då Macron uppmärksammades för sin utdragna och kraftfulla handskakning med den amerikanske kollegan.
Gå till toppen