Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Oklara vinnare i EU:s supervalår

Ingen lyssnar på Wilders. Le Pen är marginaliserad. Farage är näst intill försvunnen. Supervalåret i EU tycks hittills ha blivit ett storfiasko för populismen. Men vem som egentligen har vunnit är svårare att säga.

Emmanuel Macron är en av vinnarna i de hårda dusterna under Europas "supervalår". Här sparrar den nye presidenten med en boxare på OS-dagen i förra veckan.Bild: Jean Paul Pelissier/AP/TT
Gång på gång har "etablissemangets" farhågor kommit på skam under 2017. Geert Wilders och hans islamkritiska Frihetsparti blev inte störst i det nederländska valet och har ingen inverkan på regeringsbildningen. Likaledes EU- och invandringsfientliga Marine Le Pen blev inte president i Frankrike och hennes Nationella fronten fick bara futtiga 8 av 577 mandat i parlamentet.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen