Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Bröder får tio år för droghandel på nätet

Den 39-årige mannen skötte beställningarna och prissättningen från Thailand. När hans äldre broder vaknade i Sverige behövde han bara förpacka knarket och skicka i väg det till köparna. Nu döms bröderna till tio års fängelse för grovt narkotikabrott.

Ystads tingsrätt dömer två bröder till tio års fängelse för grovt narkotikabrott. Arkivbild.Bild: Stig-Åke Jönsson
– Det här har varit en mycket, mycket omfattande verksamhet som har bedrivits på ett mycket förslaget sätt på alla möjliga tänkbara vis, säger Tomas Forenius, rådman vid Ystads tingsrätt, till TT.
Via posten ska de två bröderna under drygt ett och ett halvt år, fram till mitten av april 2016, ha skickat i väg närmare 4 000 försändelser med bland annat heroin, kokain och fentanyl. Försäljningen tros ha inbringat runt 3,8 miljoner kronor och den har skett på olika marknadsplatser på det som kallas för darknet, en anonymiserad del av internet där användarna är svåra att spåra.
Den yngre brodern, 39 år gammal, bodde i Thailand och det var han som tog emot beställningarna och skickade "följesedlar" via mejl till sin 43-årige broder hemma i Sverige. I villan på en mindre ort utanför Trelleborg kunde sedan 43-åringen börja förpacka narkotika och lägga försändelserna på posten samma dag.
– De jobbade från måndag till torsdag med detta, säger Tomas Forenius.
Försäljningen tog slut i mitten av april 2016 när polisen slog till mot 43-åringen och nu döms de två bröderna, mot sitt nekande, till tio års fängelse för grovt narkotikabrott.
Fakta

Greps i Thailand

Två bröder, 39 och 43 år gamla, döms av Ystads tingsrätt till fängelse i tio år för grovt narkotikabrott från september 2014–april 2016.

Försäljningen av tunga droger har skett på olika marknadsplatser på det som kallas för darknet, en anonymiserad del av internet.

Den äldre brodern greps i Sverige i april 2016 och 39-åringen greps av thailändsk polis i juli samma år.

Polisen har bedrivit hemlig kameraövervakning av brodern i Sverige och har även genomfört sex provköp från bröderna för att samla bevis.

Försäljningen har skett i den digitala valutan bitcoin och totalt tros bröderna ha dragit in cirka 3,8 miljoner kronor. 43-åringen ska under den aktuella tiden ha tagit ut runt två miljoner kronor via två kreditkort.

Den äldre brodern döms även för dopningsbrott

Källa: Tingsrättens dom

Gå till toppen