Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Inside Redhawks

Licensnämnden–Pantern 0–1

Bild: BILDBYRÅN
Initialt gick Pantern vilse i hockeyförbundets regelverk och byråkrati, men en stark överklagan förändrade bilden. Licensnämnden–Pantern 0–1. Jag var inne på det tidigare: att hänvisa till den mänskliga faktorn var räddningsplankan och den var bredare än vad jag trodde.
Naturligtvis borde Pantern aldrig ha satt sig i den här situationen. Bakläxan blev till slut inte mer än en smäll på fingrarna (25000 kronor i böter). Klubben underskattade förbundets reglemente och hoppades flyga under radarn. Kanske inte medvetet – men konsekvenserna med licensnämndens beslut hade man uppenbarligen inte förutsatt.
Men licensnämnden underskattade i sin tur Pantern. Överklagan sköt in sig på de svaga punkterna i licensnämndens beslut. Och framförallt: klubben blåste till strid – intrycket var definitivt att Pantern var berett att ta ärendet till nästa instans, det vill säga Riksidrottsnämnden och då hade processen dragit ut på tiden och Hockeyallsvenskan hade hamnat i limbo.
För Pantern är det en lycklig stund och för Malmöhockeyn i stort. Den viktigaste läxan klubben kan dra är att fokusera på de mest betydelsefulla beståndsdelarna. Självklart ska Pantern få lov att drömma om SHL. Vad vore sporten utan drömmar? Men sätt betongfundamentet först – annars blir allt ett luftslott.
Läs alla artiklar om: Ishockey: Panterns framtid
Gå till toppen