Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Potato Potato gör experimentell föreställning om att vara singel

Singelskapet står i fokus i scenkonstkollektivet Potato Potatos nya föreställning. Projektet har nu fått finansiering av Kulturbryggan – och Sincerely solo har premiär på Inkonst i höst.

Bild: PotatoPotato
Hur påverkas vi av tvåsamhetsnormer och vad hur är det att leva som singel i en värld utformad för två? De frågorna undersöker Potato Potato i sin nya föreställning Sincerely solo.
En röstkonstnär, en akrobat och en regissör kommer tillsammans skapa verket där de blandar scenkonstnärlig dj-mixning med experimentell teater.
Läs också Singellivet tema för ny föreställning
Efter att ha satt in en kontaktannons i Södermalmsnytt med rubriken ”Singel söker privat finansiär” har nu Potato Potato fått finansiering av Kulturbryggans kulturstöd.
– Vi är jätteglada för kulturstödet. Det ska bli så spännande att kunna fokusera fullt ut på det här projektet, säger Helena Engberg, en av de fem konstnärliga ledarna på Potato Potato.
Föreställningen har premiär på Inkonst den 27 oktober och spelas därefter den 31 oktober och den 1-3 november. På Malmöfestivalen den 12 augusti visas en dansversion av föreställningen.
Gå till toppen