Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Rosengård badar i musik och kultur

Dans, musik och mat från världens alla hörn – ja, det är vad som bjöds på under Rosengårdsfestivalen. Trots ur och skur besökte många evenemanget som har blivit en tradition i Rosengård.
– Festivalen visar på mångfalden som finns i området, säger Erik Abrahamsson, från somaliska freds- och skiljedomsföreningen.

Trots att himlen föll ner över Rosengård bjöd årets Rosengårdsfestival på många besökare och akter. Regnet hindrade inte den afghanska dansen att framföras framför scenen bland vattenpölarna.Bild: Patrick Persson
– Det regnar varje år på Rosengårdsfestivalen, men vi har blivit ganska bra på att anpassa festivalen efter vädret. Det är skönt att det är just det som inte funkar, för det är inget som vi kan styra över, säger Patricia Seraji som jobbar på Tegelhuset, en av arrangörerna bakom festivalen.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen