Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Nord & Francke

Tinna från Malmö tackar för "Skam" med ny låt

Blev ett sätt att bearbeta känslan efter sista avsnittet.

Skam är slut och det finns olika sätt att hantera det. En del känner sig nöjda med det som har varit och går snabbt vidare till något annat. Det finns ju fler tv-serier.
För oss andra handlar det om en längre process.
Den som letar efter fanfiction kring seriens rollfigurer behöver inte leta länge. På exempelvis Archive of Our Own får man nästan 2500 träffar när man söker på Skam. Om man inte nöjer sig med att läsa fanfiction kan man skriva själv. Men det finns också de som tar det till en högre nivå. Tinna Boman från Malmö gör ungefär som jag:
– Jag ser om gamla klipp, läser fanfiction och lyssnar sönder spellistan på Spotify, säger hon.
Men det är inte allt. Hon använder också sin röst och gitarr till att bearbeta, och hjälpa oss att göra detsamma.
Efter att sista avsnittet kom tog hon en av seriens mest ikoniska låtar – Fem fine frøkner av Gabrielle – och satte ny text till den som ett sätt att tacka serieskaparen Julie Andem och alla andra inblandade. Kolla hennes video här:
Hela tre av Gabrielles låtar har använts i Skam. Fem fine frøkner är tre år gammal men har nu blivit en hit i efterhand tack vare serien. I går eftermiddag spelade hon på Bråvallafestrivalen och var helt överväldigad över publikreaktionerna. Se filmen hon lade upp på sitt Instagram här:
Ni kanske kommer ihåg Tinna Boman från tidigare i år, förresten? I väntan på säsong fyra skrev hon en låt om Isak och Even från säsong tre, som är hennes favoritpar i serien. Den låten, och även ett litet snack med henne, hittar ni här.
Nord & Francke på Instagram!
Här finns vi på Facebook!
Vår podd är här!
Mejla oss!
Gå till toppen