Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Inside Redhawks

En skimrande safir i Sylvegårds sommarpussel

Bild: BILDBYRÅN
1 juli – free agent-marknaden startar i NHL och Malmö Redhawks har fortfarande sökarljuset påkopplat för att finna den felande länken. Den sista backen. Kandidater som Joakim Ryan och Mattias Bäckman har försvunnit från kartan. Ryan förlängde med San Jose Sharks och som det ser ut nu är han topp-8 bland backarna i organisationen.
Om inte så tjänar han goda pengar även i AHL. En ovanligt bra deal för inte vara ett envägskontrakt. Enligt sajten CapFriendly så är Ryan garanterad 350 000 dollar för spel i farmarligan kommande säsong och 400 000 dollar för 2018-19.
Redhawks sportchef Patrik Sylvegård investerade dock en smula i en gemensam framtid. I samband med Joakim Ryans semesterbesök hos släkten i Höllviken fick backen en guidad tur i Malmö arena och klubbens faciliteter visades upp.
Mattias Bäckman? Sajnad och klar för schweiziska Kloten.
Patrik Sylvegård har tidigare sagt att han helst vill ha en svensk – men han har insett svårigheterna. En av få svenskar av den eftersökta kalibern som finns kvar är Tim Erixon. Som faktiskt har gjort tre allsvenska matcher som lån i Redhawks – way back.
Om vi tänker som Sylvegård gör: det vill säga gärna värvar spelare som han kan få pålitlig och lättillgänglig information om. Starka referenser. En sådan skulle kunna vara Robbie Russo. En 24-årig offensiv högerfattad back som har spelat i Detroits organisation både med Gustav Nyquist och Andy Miele. Det skulle alltså inte vara några problem med eventuella vitsord.
Russo är fortfarande osajnad. Än. Kruxet är att han förmodligen är för nära NHL. Nitton matcher för Red Wings säsongen som gick. Visserligen noll i alla produktionskolumner. I SHL hade han varit en skimrande safir.
Time will tell.
Gå till toppen