Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Malmö högskola och Lunds universitet drabbade samman i Almedalen

Publiken fick agera jury när Malmö högskola och Lunds universitet drabbade samman i en science slam i Öresundshuset i Visby.

Anna Widmark, rektor för yrkeshögskolan i Norrland, fick hålla upp jurypoängen när sex forskare var tvungna att koka ner sin forskning till ett anförande på max fem minuter.Bild: Karl Melander
Med Johan Wester som ciceron fick publiken rappa presentationer av bland annat om Trumps ledarskap, hur man läser stjärnorna, Sveriges i särklass största forskningsprojekt, mobbning och sociala förväntningar.
Men det blev en doktorand i kärnfysik, Emil Rofors vid Lunds universitet, som tog hem priset –sciencelampan – med sin presentation av heliumkrisen och kärnan till hela ESS-projektet. Han lanserade också en egen översättning av European Spallation Source – Eurpeiska slå-bort-neutroner-från-metall-källan.
Gå till toppen