Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Vellinge

Säkerheten höjs på stränderna – nu får även Falsterbo ett livräddartorn

Lagom till högsäsongen höjs säkerheten på stränderna. Nu invigs kommunens tredje livräddartorn på stranden nedanför Falsterbo Strandbad.

Sedan tidigare finns livräddartorn på stränderna i Kämpinge och Skanör.Bild: Micaela Landelius
Nu får också den tredje Blå flagg-certifierade stranden i Falsterbo ett livräddartorn. Sedan tidigare finns torn i Kämpinge och Skanör.
Lagom till högsäsongen startar också livräddarverksamheten. Från och med den här veckan och fram till mitten av augusti är de tre stränderna bemannade. På varje strand arbetar en utbildad livräddare och fem strandvärdar, som har rekryterats inom ramen för kommunens feriepraktik. Innan sommarjobbet har ungdomarna gått en grundläggande pool- och havslivräddarutbildning.
Livräddarna är på plats sju dagar i veckan mellan klockan 10–18, tiderna kan variera lite med väderleken.
– Vi har bland de finaste stränderna i hela Europa och tusentals människor väljer varje år att ta sig hit. Vi vill erbjuda rena, trygga och säkra stränder och har under de senaste åren utvecklat och förbättrat bevakningen. Det är ett arbete vi avser fortsätta med även framöver, säger Christer Mars (M), ordförande i nämnden för gemensam medborgarservice.
Mer nyheter från Vellinge hittar du på Här i Vellinge.
Gå till toppen