Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Sydsvenskan avslöjar: Kanadensisk anfallstalang till FC Rosengård

En kanadensisk talang in på korttidskontrakt och ett förlängt kontrakt med danska. Sydsvenskan kan avslöja att det fortsätter hända massor i FC Rosengård.

22-åriga Jenna Hellstrom har tidigare varit och provtränat med FCR. Nu har hon fått ett kontrakt året ut.
– Det är en ung forward från Kanada som är otroligt snabb. Det ska bli intressant att se hur hon lyckas och tar för sig i höst, säger sportchefen Therese Sjögran.
Jenna Hellstrom har spelat universitetsfotboll för Kent State University i Kanada, men kommer närmast från spel i Motor City FC.
– Det är ett lag som spelar i WPSI, den näst högsta ligan i USA. Jenna har åkt hem en sväng nu för att packa ihop lite saker. Vi har ändå semester nu, säger Therese Sjögran.
Som väntat har FC Rosengård också förlängt korttidskontraktet med Sanne Troelsgaard. Det gick egentligen ut vid halvårsskiftet, men är nu förlängt till sommaren 2018.
– Jag är väldigt glad för det. Hon tillför truppen rätt attityd och inställning. Och det har ju visat sig att hon kan spela ytterback också. Så hon blir viktig i höst, säger Therese Sjögran.
Troelsgaard värvades ju egentligen som en offensiv spelare, främst på kanten men användbar också som forward. Hon gjorde mål och en mycket stark match i våravslutningen mot Piteå - spelade ytterback i matchen före.
Gå till toppen