Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Business Region Skåne får ny vd

Susanne Magnusson blir ny vd för Business Region Skåne. Hon tillträder sin nya tjänst 11 augusti.

Susanne Magnusson är ny vd för Business Region Skåne.
Susanne Magnusson arbetar sedan tolv år på Regional utveckling som administrativ chef. 2008 var hon med och startade det som kom att bli Business Region Skåne (BRS), och nu blir hon operativ chef för organisationen.
– Styrelsen tog ett beslut den andra juni, och för en vecka sedan bestämde jag mig för att ta tjänsten. Det ska bli jätteroligt, det känns verkligen hedersamt att få vara en del i den fortsatta utvecklingen av koncernen, säger Susanne Magnusson.
Hon tar över posten efter Bodil Rosvall Jönsson som lämnade sin tjänst i slutet av april förra året. Två veckor innan dess avgick Bodil Rosvall Jönsson även som näringslivschef för Region Skåne, ett ansvar som gått hand i hand med jobbet som näringslivschef.
Läs också Ytterligare avhopp för Bodil Rosvall Jönsson
Avhoppet ska ha berott på oenighet med ledningen efter en omorganisation av avdelningen för regional utveckling.
– Jag tycker att styrelsen, tillsammans med mig och Pia Jönsson Rajgård på Tourism in Skåne, har hanterat verksamheten bra under den vakanta perioden. Vi har ju haft ett delat ansvar för verksamheten sedan Bodil slutade, säger Susanne Magnusson.
Hur har turbulensen med det tidigare vd-avhoppet påverkat organisationen?
– Då, och precis när det hände, var det såklart lite osäkert. Men i det långa loppet tror jag faktiskt inte att vi har påverkats. Vi har en kompetent styrelse, och kompetenta medarbetare som kunde gå in och stötta upp verksamheten under den akuta situationen som inträffade.
Vilka näringslivsfrågor vill du sätta fingret på framöver?
– Den frågan får jag återkomma till när jag väl har börjat jobba. Nu har jag först semester, och under sommaren får jag tid till att fundera närmare på hur verksamheten ska se ut, säger Susanne Magnusson.
Gå till toppen