Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Aktuella frågor

Debattinlägg: "Länsstyrelsens roll är inte politisk och jag beklagar att det kunde uppfattas så."

Oavsett vem som representerar Region Skåne och Kommunförbundet Skåne arbetar Länsstyrelsen för ett gott samarbete med regionala aktörer, skriver Ola Melin, länsöverdirektör vid Länsstyrelsen Skåne.

Länsstyrelsen Skåne arbetar på uppdrag av riksdag och regering., skriver Ola Melin.
De två regionråden Carl Johan Sonesson (M) och Pontus Lindberg (M) anser att Länsstyrelsen Skåne bildar politisk opinion eftersom jag som länsöverdirektör tillsammans med representanter för Kommunförbundet Skåne och Region Skåne skrev en debattartikel om vikten av höghastighetståg (Aktuella frågor 3/7).
Länsstyrelsen Skåne arbetar på uppdrag av riksdag och regering. Det ställer krav på att ett gott samarbete med många olika parter. Ett av dem är att verka för minskad klimatpåverkan i Skåne.
Länsstyrelsen samverkar i en rad olika klimatfrågor med Region Skåne och Kommunförbundet Skåne via plattformen Klimatsamverkan Skåne.
Fossilfria transporter, både i kollektivtrafiken och genom alternativa bränslen till persontrafik, är viktiga för Skånes framtida utveckling. Det var också fokus i den debattartikel jag skrev tillsammans med Petter Forkstam (MP) och Dolores Öhman (MP). Länsstyrelsens roll är inte politisk och jag beklagar att det kunde uppfattas så genom vårt inlägg.
Oavsett vem som representerar Region Skåne och Kommunförbundet Skåne arbetar Länsstyrelsen för ett gott samarbete med regionala aktörer för att vi ska kunna fortsätta skapa samhällsnytta.

Ola Melin

länsöverdirektör, Länsstyrelsen Skåne
Läs mer:"Vi förväntar oss nu att Länsstyrelsen Skåne argumenterar tillsammans med oss för fler filer på motorvägarna."
Läs mer:”Om politisk oenighet leder till att höghastighetsjärnvägen inte blir av finns det risk för att konsekvenserna blir allvarliga.”
Läs mer:Debattera på Aktuella frågor – så här gör du
Gå till toppen