Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Malmötriathleten Björklund nöjd silvermedaljör i SM

Marginalen till segraren Gabriel Sandör växte till över två minuter på slutet, men Heleneholmstriathleten Sebastian Björklund kunde kosta på sig att le ordentligt vid målgången och vinka till sina supportrar.
– Jag är jättenöjd, verkligen. Jag fick ut det jag hade i kroppen, konstaterade han efter SM-loppet i sprintdistans i Borås.
Starten var tuff. Simningen är hans svagaste del och när han kom upp ur vattnet var han inte bättre än 21:a, även om det var ett tätt fält.
– Simningen var stökig och det blev mycket knuffar och slagsmål. Det kändes orytmiskt hela vägen, beskrev han.
På cykeln blev det bättre. Han körde hårt i en andragrupp fram till att han gick ifrån på egen hand och försökte komma ikapp täten.
I den avslutande löpningen hade han dock inte mycket att sätta emot segraren Gabriel Sandör som var överlägsen i mål.
Trots en hård cykeltur hade Sebastian Björklund krafter kvar till löpningen.
– Fem kilometer kan man alltid plåga sig i genom, menade han.
Sebastian Björklunds sluttid blev 59.22. Vinnaren gick in på 57.08.
Senare på kvällen deltog Sebastian Björklund även i Heleneholms stafettlag där han tog slutsträckan. Laget, som även bestod av Jona Dahlqvist, Daniel Herstedt och Ewa Holmberg, gick i mål som sjua.
Loppet i Borås kom bara fyra dagar efter att Björklund gjorde SM i medeldistans i Vansbro. Där slutade han sexa efter att han inte sparat tillräckligt på krafterna till den avslutande löpningen.
Sprinttävlingen på onsdagen räknas in i Sverigecupen där han också placerar sig på en andraplats i totalen. Hans förhoppning är att det så småningom ska leda till en landslagsuttagning.
– Att få representera Sverige i Europacupen i Malmö i slutet av augusti är väl ett av målen som jag har satt upp för den här säsongen, säger skateboardåkaren som fick smak för triathlon för tre år sedan.
Gå till toppen