Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Dygnet runt

Paul Auster till Malmö – här är höstens program på Författarscenen

Senast Paul Auster besökte Författarscenen slog Malmö stadsbibliotek publikrekord – i augusti kommer han tillbaka. Även Theodor Kallifatides, Ariel Levy och Annika Norlin finns på programmet.

Bild: Fredrik Sandberg Patrick Persson Jerry Bauer
Paul Auster nådde stjärnstatus redan med New York-trilogin på 80-talet och när han besökte Malmö stadsbibliotek 2011 var lokalen fullsatt. Nu är han aktuell med sin nya episka bildningsroman ”4 3 2 1” där en mans liv skildras på fyra parallella sätt.
– Det är en härlig tegelsten på 900 sidor som verkligen tar han författarskap till en ny nivå, säger Per Bergström, producent för Författarscenen.
Paul Auster kommer till Malmö stadsbibliotek på nytt den 28 augusti för ett samtal med författaren Aris Fioretos. Nästa år kommer Paul Auster ta över som ordförande för den amerikanska författar- och yttrandefrihetsorganisationen PEN Amerika, något som Per Bergström tror kan bli tongivande i samtalet.
– Paul Auster har tagit starkt avstånd från Trumps svartmålning av media och jag tänker att han har mycket att säga om det, säger han.
Den amerikanska New Yorker-journalisten och författaren Ariel Levy kommer också till författarscenen. Den 19 oktober besöker hon Malmö stadsbibliotek för ett samtal med artisten Annika Norlin.
2013 skrev Ariel Levy en uppmärksammad essä i The New Yorker om en reportageresa till Mongoliet som slutade med att hon fick missfall i femte månaden. I höst kommer hennes memoar ”När reglerna slutar gälla” ut på svenska.
– Hon fick ett barn som bara levde i tjugo minuter och dog i hennes armar. Hon skriver mycket om vad feminismen gjort för hennes – men också vad det innebär att vara feminist i USA idag, säger Per Bergström.
Temat för höstens författarsamtal är författare som i sina senaste verk berört frågor som rör livets svårigheter och oförutsägbarhet – och de plötsliga vändningar livet kan ta.

Här är höstens program på Författarscenen

8 augusti: Carsten Jensen och Åsne Seierstad i samtal med Peter Fröberg Idling (på Pildammsteatern).
28 augusti: Paul Auster i samtal med Aris Fioretos.
19 oktober: Ariel Levy i samtal med Annika Norlin.
24 oktober: Författarscen om Elena Ferrante med Gunilla Sondell, Johanna Hedenberg och Torbjörn Flygt.
25 oktober: Sergej Lebedev i samtal med Nils Håkanson.
7 november: Theodor Kallifatides i samtal med Yukiko Duke.
15 november: Fängslade författares dag.
5 december: Författarscen om Jorge Louis Borges med Lasse Söderberg, Oscar Hemer och Gabriella Håkansson.
Håll koll på Malmös kulturliv – följ Dygnet Runt på Facebook
Gå till toppen