Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Anders Edholm ny partisekreterare för M

Anders Edholm presenterades av Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra som ny moderat partisekreterare.Bild: Henrik Montgomery/TT
Anders Edholm blir ny partisekreterare i krisande Moderaterna. Partiledaren Anna Kinberg Batra lämnade beskedet vid en pressträff i Visby. Edholm ska leda arbetet med partiets förberedelser inför valrörelsen nästa år.
– Vi behöver ladda upp inför valet, vi behöver stärka oss politiskt, kommunikativt och organisatoriskt. Och det är just de tre egenskaperna i samma person som vi behöver i den person som ska hålla ihop tusentals aktiva moderater, hela vår organisation, och vara den valgeneral vi behöver, säger Anna Kinberg Batra.
Samtidigt meddelades att Johan Berggren blir biträdande partisekreterare.
Moderaterna plågas av vikande opinionsstöd och har sett sig passeras av Sverigedemokraterna som landets näst största parti efter Socialdemokraterna.
I början av juni meddelade Kinberg Batra att Tomas Tobé fick sluta som partisekreterare. Sedan dess har Anders Edholm vikarierat på posten.
Fakta

Moderaternas partisekreterare

Tomas Tobé 2015–2017

Kent Persson 2012–2015

Sofia Arkelsten 2010–2012

Per Schlingmann 2006–2010

Sven-Otto Littorin 2002–2006

Johnny Magnusson 1999–2002

Gå till toppen