Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
24Storage

Förrådsföretag satsar i Skåne – Malmö först ut i en rad nyetableringar

Det unga bolaget 24Storage öppnar en förrådsanläggning i Malmö. Det är bolagets första av flera tilltänkta etableringar i Skåne.

Michael Fogelberg är grundare av och vd för 24Storage som startar förrådsuthyrning i Malmö.
24Storage hyr ut förråd till privatpersoner och företag, och öppnar nu sin första förrådsanläggning i Malmö. Det är också bolagets största satsning hittills.
– Alla delar i Sverige som upplever tillväxt och förändring är nyckelbitar som driver vår marknad, och i det avseendet är Malmö en självklar plats för oss, säger Michael Fogelberg, grundare och vd för 24Storage som startades för två år sedan.
Etableringen handlar om en fastighet på 7 800 kvadratmeter stor anläggning på Lundavägen 54, som 24Storage köpte för cirka ett år sedan. Därefter har lokalerna renoverats och anpassats till förrådslösningar.
– I mångt och mycket finns det stora likheter mellan oss och våra kolleger i branschen. Sedan jobbar vi mycket med att förenkla hela förfarandet; man ska på ett smidigt sätt, och när som helst på dygnet, kunna hyra ett förråd.
Anläggningen i Malmö startas i olika faser. När hela projektet står klart kommer minst 700 förrådsutrymmen att finnas tillhands. Den totala investeringen uppgår till cirka 60 miljoner kronor.
– Vi har smugit igång verksamheten och har redan ett 50-tal kunder, säger Michael Fogelberg med gedigen erfarenhet av förrådsbranschen.
I mitten av 1990-talet grundade han Shurgard Europa, som ett joint venture med den amerikanska förrådsjätten Shurgard. Tio år senare sålde han och övriga delägare Shurgard Europa till det amerikanska moderbolaget.
Därefter startade han även förrådsbolaget Selstore, som senare såldes till Pelican Self Storage.
– Det är inget självändamål att sälja bolagen. Nu har vi en lång resa framför oss med att skapa värde i 24Storage, säger Michael Fogelberg.
Med etableringen i Malmö har bolaget tolv förrådsanläggningar i åtta städer, och fler orter står på tur.
– Definitivt, det här är bara början. Digitaliseringen av vår affär gör också att vi inte fokuserar på Malmö som enskild anläggning. Vi går in med målet att etablera en hub av anläggningar i Skåneregionen.
Gå till toppen