Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

28-åring skjuten i Malmö – har allvarliga skador

Strax efter klockan två på fredagseftermiddagen kom larm om att en man skottskadats på Rosengård. Han fördes i privatbil till akuten med livshotande skador. På fredagskvällen finns ännu ingen gripen.

Bild: Patrick Persson
Skjutningen skedde bakom en restaurang vid Rosengårds centrum. Den skjutne, en 28-årig man, fördes till sjukhus i Malmö med livshotande skador. Vid sextiden på kvällen hade han opererats och har nu allvarliga, men inte livshotande skador.
Den skjutne mannen kördes till akuten i Malmö i en privatbil, av ägaren till en restaurang som ligger i närheten av brottsplatsen. Enligt honom sköts 28-åringen i armen, benet och magen.
– Det var hemskt. Han hade inte tid att vänta på ambulans, han hade inte klarat sig då, säger ägaren.
Ägaren sprang ut ur restaurangen när han hörde tre skott utanför.
– Jag såg två killar som sprang iväg. Den skadade mannen bad mig hjälpa honom att köra till sjukhuset, så det gjorde jag.
Han berättar att den skjutne mannen själv kunde ta sig till bilen – men sedan började han snabbt förlora medvetandet.
– Jag försökte hålla honom vaken, och bad honom att fortsätta prata. Jag tutade och fortsatte köra, och tackar gud att folk reagerade och flyttade sig framför mig.
Väl på akuten blev den skjutne mannen snabbt omhändertagen av sjukhuspersonal.
Polisen larmades till en skjutning på Dicksons väg vid Rosengårds centrum.Bild: Patrick Persson
Enligt ett vittne till Sydsvenskan syntes vad som verkade vara kulhål i en betongvägg intill en parkerad bil på platsen.
– En eller två gärningsmän har setts springa från platsen mot en livsmedelsbutik på andra sidan Rosengårds centrum, säger Thomas Paulsson, polisens yttre befäl.
Polisen har säkrat vissa spår, men vill inte gå in på vilken typ av spår det handlar om.
– Nu börjar vi lägga pusslet med att förhöra fler personer och ta in eventuell kameraövervakning, säger Thomas Paulsson.
Tre vittnen hämtades också till förhör på plats, men eftersom polisen på grund av språkförbistring inte kunnat förhöra dem kommer de att förhöras senare med hjälp av tolk.
Enligt Sydsvenskans uppgifter förekommer den skjutne inte i polisens register sedan tidigare.
Bild: Patrick Persson
Den skjutne 28-åringen fördes till sjukhus i en privatbil. Torkat blod syns på bilhuven.Bild: Julius Viktorsson
Bild: Moa Dahlin
Många boende samlades vid platsen efter skottlossningen.
– Det var fullt med folk som gick fram och tillbaka, och någon kommer och skjuter med pistol framför allt folk, säger ägaren till restaurangen vid brottsplatsen.
Bild: Moa Dahlin
Polisen sökte med vapenhund i området och använde också helikopter i jakten på skytten eller skyttarna. Strax efter klockan 16 hävdes avspärrningarna kring brottsplatsen.
En polispatrull skickades till sjukhuset för att försöka ta uppgifter från den skadade. Akuten spärrades dock inte av.
På fredagskvällen var ännu ingen misstänkt gripen.
En polispatrull skickades till akuten i Malmö.Bild: Joakim Palmkvist
Gå till toppen