Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Läsartext: Vi behöver fler egna körfält så att vi kan hålla tiden

En förare i Skånetrafikens bussar ska givetvis vara välkomnande och ge ett trevligt bemötande i alla avgångar, alla dagar, skriver Skånetrafikens trafikdirektör Linus Eriksson.Bild: Johan Pihlemark
Svar på insändare: ”Ännu en dag som pendlare inom Malmö” av Elma Huskic.
Läs mer:Ännu en dag som pendlare inom Malmö
Först av allt vill jag säga att blir uppriktigt berörd av att läsa det du skriver. En förare i Skånetrafikens bussar ska givetvis vara välkomnande och ge ett trevligt bemötande i alla avgångar, alla dagar. Det gäller gentemot dig Elma, och alla de över 40 miljoner resor som görs i stadstrafiken i Malmö varje år. Ledsen att du fått uppleva något annat. Vi har redan inlett ett arbete med hur vi kan öka vår service och omtanke till dig som reser, hur våra förare agerar är en viktig del i det. Jag tror på att lyfta fram alla de duktiga förare som varje dag gör din dag bättre genom ett bra bemötande. Vi har också investerat i 68 nya bussar som kommer i trafik under hösten i Malmö med bättre miljö för både dig som reser och våra förare.
Det andra du tar upp är att bussen är sen när du ska resa. Det är såklart ingen förare som med flit kör bussen sent, utan det beror på att våra bussar fastnar i bilköer och vägarbeten. Effekten blir som du skriver att bussen blir sen men även att bussarna hamnar i kö, vilket innebär att vi kör bort kapacitet helt utan värde för dig som reser med oss. Vi arbetar intensivt med detta tillsammans med Malmö Stad. Malmö växer och det är positivt. Samtidigt medför det att vi på flera sträckor inte längre kan köra kollektivtrafiken i samma vägnät som personbilar. Vi behöver egna körfält och prioriterade signaler för våra gröna bussar så att vi kan hålla tidtabellen, i synnerhet i rusningstrafik. Skånetrafiken har ett stort bussutbud i Malmö där i snitt ca 80 % av bussarna är i tid inom 3 minuter. Det är vi inte nöjda med, vi vill bli ännu bättre. Kollektivtrafik ska vara enkelt, tryggt och i tid och för det krävs framkomlighet alla tider på dygnet.
Vi vill också att du enklare ska kunna planera din vardag med oss. Vi lanserade därför i våras en ny reseplanerare i vår nya Skånetrafiken app. I denna kan du enkelt söka ut din resa men även se exakt var din buss är och när den kommer. Lite enklare. Lite snabbare.
Elma, din insändare ligger nu på Skånetrafikens intranät så alla som arbetar med kollektivtrafik hos oss kan läsa. Tack, hjälper oss fokusera. Vi har nämligen ingen annan målsättning än att du, och många fler med dig ska vara nöjda med att resa hållbart och miljövänligt med Skånetrafiken.

Linus Eriksson

Trafikdirektör, Skånetrafiken
Gå till toppen