Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kvinnokliniken räddade hennes babyshower: ”Första som hålls där”

På lördagen hölls för första gången en baby shower på Kvinnokliniken i Malmö. När Charlotte Sundell blev inlagd och inte kunde fira hemma erbjöd barnmorskorna henne att fira där.

Tjugofyra gäster, barnen inräknade, kom till Umas kvinnoklinik i Malmö för att fira baby shower på lördagen.Bild: Läsarbild
Allt var planerat – presenterna var inhandlade, maten lagad och gästerna hade tagit ledigt och bokat biljetter till Malmö för att vara med på Charlotte Sundells baby shower. Men så fick hon helt oplanerat läggas in på Kvinnokliniken i Malmö på grund av blödningar, och blev kvar ett par dagar på sjukhuset.
– I sista minuten igår fick vi veta att hon måste stanna kvar, berättar Helen Axelsson, vän till Charlotte Sundell.
Räddningen blev en uppfinningsrik barnmorska. Charlotte Sundell frågade först om hon fick komma hem över dagen för att vara med på firandet, men då föreslog en av barnmorskorna att de skulle fira på avdelningen i stället.
– Det var jätteroligt och man fick så bra respons från dem. De var verkligen jättesnälla, säger Charlotte Sundell.
Så fick kvinnokliniken i Malmö alltså sitt allra första baby shower-firande någonsin. Men vad är då egentligen en baby shower? Enligt Wikipedia är det ett firande som hålls några veckor innan en kvinna föder sitt första barn, för att fira den kommande födseln och att kvinnan ska bli mamma. Traditionellt innebär firandet att den blivande mamman överöses med presenter – därav namnet "baby shower".
I dagrummet på Malmös KK dekorerade och dukade gästerna under eftermiddagen för den historiska baby showern.
– Vid klockan två körde vi dit Charlotte med rullstol. Hon fick öppna presenterna och så lekte vi lekar. Men tyvärr fick vi hoppa över originalleken "gissa bajset", eftersom festligheterna drog ut på tiden, säger Helen Axelsson.
Gå till toppen