Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

NMR ska inte få hyra mark vid Almedalsveckan

Gotlands politiker ser över kriterierna för att få hyra mark under Almedalsveckan. Antidemokratiska och våldsbejakande organisationer som NMR ska stoppas. – Det som ställs som krav på officiella deltagare ska ställas på utställare också, säger projektledaren Mia Stuhre.

Nazistiska NMR:s närvaro vid Almedalsveckan har lett till stök och polisingripanden. Nu vill de lokala politikerna stoppa organisationen från att hyra mark framöver.Bild: Janerik Henriksson/TT
Medan Region Gotland avgör vilka som får hyra mark avgör riksdagspartierna, som är huvudarrangörerna, vilka som får vara med i det officiella programmet. I våras skärptes reglerna för vilka som får delta i det officiella programmet. Nu gör politikerna i tekniska nämnden en översyn av kommunens regler för att få dem att bättre stämma överens.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen