Wimans blogg

Max Wiman: Pehrssons fingertoppskänsla var avgörande än en gång

Släkten är värst - eller bäst. Och Magnus Pehrsson visade fingertoppskänsla igen.

Alexander Jeremejeff fick utstå en hel del kritik efter matchen mot AFC Eskilstuna. Han fick chansen igen mot Häcken och gjorde mot sitt gamla lag en alldeles strålande första halvlek. I andra blev det inte så mycket, men så ändrade matchen karaktär.
MFF inledde piggt och passningssäkert och offensivt och det relativt tidiga ledningsmålet från Jeremejeff var rättvist. Bollen lirkades fram av Anders Christiansen som också hade en briljant första del av matchen och Jeremejeffs avslut var iskallt.
Unge Mattias Svanberg hade för övrigt också en utmärkt första halvlek.
Häcken förlade mycket spel på högersidan, men fick tidigt Nasiru Mohammed skadad. Inhopparen Daleho Irandust var nästan än vassare, men Häcken visade samma sjuka som tidigare i år - väldigt ineffektiva framför mål där det ändå kom en del lägen.
MFF skapade mycket och kunde absolut fått ett mål till före paus, ledningen var helt rättvis.
Behrang Safaris onda vrister gav onda tankar inte minst inför onsdagens möte med Vardar. Trots att han ändå spelade mittback med mindre löpningar fick han alltså gå av före paus. Pehrsson visade fingertoppskänsla igen och valde att inte låta balansspelaren Lewicki gå ner utan tog in unge Dennis Hadzikadunic. Som växte i luften framför allt i andra halvlek.
Denna halvlek blev mer taktisk och bökig. MFF säkrade bakåt och tog inte risker, gick faktiskt ner på fembackslinje med Lewicki som tredje mittback ganska tidigt. Taktiskt intressant inför Europa.
Oroande för MFF att även Jeremejeff fick gå ut med skadeproblem. MFF avslutade med tio man - men Häcken hjälpte till genom att dra på sig två utvisningar i samma sekvens och var bara nio när de skulle jaga seger. Domarresonemanget tar jag i ett annat forum.
Segern var rättvis, klar men absolut inte given. Signifikativt var väl när målvakten Peter Abrahamsson dundrade iväg en volley precis efter en hörna i slutsekunderna. MFF höll tätt, men hade inte så stora marginaler.
Läs alla artiklar om: Allsvenskan 2017: BK Häcken-MFF 0-1
Gå till toppen