Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Jubel när Mosul befriades

Iraks premiärminister Haider al-Abadi har utropat seger över terrorgruppen Islamiska staten (IS) i Mosul, och han reste själv till den krigshärjade staden för att gratulera sina väpnade styrkor. I huvudstaden jublade Bagdadborna, men det är en bitter seger för en stad med krigstrauma.

Irakier i huvudstaden Bagdad firar beskedet att den irakiska militären återtagit landet näst största stad Mosul från terrorgruppen IS.Bild: Hadi Mizban /AP/TT
"Överbefälhavaren (premiärministern) Haider al-Abadi har anlänt till den befriade staden Mosul och gratulerat de hjältemodiga krigarna och det irakiska folket till den stora segern", meddelade al-Abadis stab i ett uttalande på söndagen. Strax därpå distribuerades bilder där premiärministern, invirad i nationens flagga, ses hylla irakiska soldater.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen