Danmark

Dansk butikskedja börjar sälja mjölmask

Sugen på ett knaprigt tilltugg på fredagskvällen? Vad sägs om en skål med mjölmask? Nu börjar den danska mataffären Føtex att sälja tilltugget i alla sina butiker. Det rapporterar danska BT.

Det är inte så illa som det låter: de små vita maskarna kommer färdigrostade i en liten burk och har smak av chili eller gräddfil och lök. Efter en lyckad testförsäljning, börjar nu den danska mataffären Føtex att sälja mjölmaskarna i flera av sina butiker.
– Vi visste att det skulle sälja bra till en början, det gör ofta en ny ”galen” produkt. Efter några veckor visade det sig att försäljningen ökade, vilket vanligtvis tyder på att människor kommer tillbaka och köper varan igen, säger Tore Nederland, sortiments- och projektchef på Føtex till den danska tidningen BT.
Mjölmaskarna produceras i Nederländerna, varefter de fryses ner och skickas vidare till Danmark för smaksättning och försäljning. Enligt tillverkarna består maskarna av nästan 50 procent protein.
– De flesta människor jag pratar med, köper dem som både ett snack och en gimmick. Men det finns också de som tycker att en mer klimatvänlig proteinproduktion är spännande, säger Tore Nederland till BT.
Gå till toppen