Vellinge

Vellingebostäders nye vd: En del vill göra gällande att det är Moderaterna som har utsett sin kompis

Den 1 juli tillträdde Christer Tedestål jobbet som ny vd för Vellingebostäder. I en intervju med Sydsvenskan talar han ut om en tillsättning som kantats av rykten om svågerpolitik och att lämna partiarbetet i Moderaterna. "Det triggar mig att leverera."

Christer Tedestål, ny vd på Vellingebostäder.Bild: Micaela Landelius
Varför sökte du jobbet?
– Det kan ju se konstigt ut att man först har varit styrelseordförande i bolaget och sedan går till jobbet som operativ vd. Men svaret är att det är mitt drömjobb. Jag är född 1964. Mina föräldrar flyttade till Vellinge när jag var 1,5 år, och sedan har jag bott i kommunen i hela mitt liv. Jag har alltid engagerat mig i politiken här vid sidan om mina civila jobb. Det är min hemmaplan.
Han menar att tankarna på att söka jobbet väcktes redan när tidigare vd:n Anders Larsson sa upp sig i slutet av januari, och att beslutet mognade under våren. När ansökningstiden gick ut i april meddelade han Vellingebostäders styrelse att han skulle ta timeout som ordförande – och sökte tjänsten.
I samma veva sa du upp dig som vd på Öresundspapper. Var du så säker på att få jobbet?
– För två år sedan hade jag inte varit klar där, nu var det dags att göra något annat. När man är anställd vd kanske man inte ska sitta mer än fem år – och jag har varit där i sju år. Jag kunde inte vara säker på att få jobbet, men jag ville vara ärlig mot min arbetsgivare och köra processen öppet.
Har Öresundspapper gått med vinst under dina år som vd?
– Jag kan säga att vi har gjort en fantastisk lönsamhetsresa som är större än vad som syns offentligt. Men det handlar om koncernhemligheter, och jag har tystnadsplikt, så i övrigt säger jag pass.
Hur ser du på kritiken om svågerpolitik?
– Jag kan tycka att det är lite taskigt mot mig, så mycket som jag ändå jobbat med Vellingebostäder de senaste sex åren. Det har inte bara varit ett uppdrag vid sidan om, det har periodvis varit tufft att kombinera med mitt andra värv. När tillsättningen blev klar meddelade jag direkt att jag lämnar partiarbetet och mina politiska uppdrag.
– Även om jag gör det kan jag inte tvätta min politiska historik. En del vill göra gällande att det är Moderaterna som har utsett sin kompis. Det var inget majoritetsbeslut, det var ett val som gjordes av en enig styrelse i Vellingebostäder och en rekryteringsgrupp med företrädare från olika partier.
Med tanke på din bakgrund som styrelseordförande. Har du övervägt att inte söka?
– Det finns tyvärr ett stort politikerförakt. Den som är utomstående förstår kanske inte riktigt det här heller. Man tror att moderaterna styr allt, men det har varit en politisk enighet i att tillsätta mig i den här rollen. Det triggar mig att leverera. Har man fått medial eller medborgarkritik ställer det ännu högre förväntningar.
Det har varit stor personalomsättning på Vellingebostäder – hur vill du motverka den trenden i framtiden?
– Jag ska göra allt för att se till att den inte fortsätter. Jag har inte samma byggerfarenhet som Anders Larsson, men jag har haft arbetsledande befattningar sedan 1990 och har jobbat mycket med medarbetarfrågor. Jag tar med mig den erfarenheten. Vi vill behålla kontinuitet i bolaget.
För några veckor sedan berättade Sydsvenskan att 31 personer sökte jobbet som ny vd på Vellingebostäder. Christer Tedestål fick det trots att han var en av de sökande som hade minst erfarenhet av fastighetsbranschen.
Christer Tedestål, ny vd på Vellingebostäder.Bild: Micaela Landelius
Varför var ditt cv så kortfattat jämfört med de andra kandidaterna?
– Då är det ett förbättringsområde för mig. Jag har inte sökt så många jobb. En del hamnar i situationer där man hela tiden jobbar med sitt cv. Jag ska skärpa mig.
I jämförelse med andra kandidater har du mindre erfarenhet av byggbranschen – hur ser du på det?
– Då kan jag bara hänvisa till de som har skött rekryteringen. Uppenbarligen har man tyckt att mina erfarenheter av ledarskap och att förstå den kommunala processen väger tyngre.
– Vi har så duktiga personer som kan komplettera mig i det här arbetet. Jag lyssnade just på en frukostmöte med Peter Nilsson, som är koncernchef i Trelleborg, som sa samma sak: Har man för hög fackkunskap i ämnena klarar man inte av att vara ledare.
Så det är en styrka?
– Jag vet att jag är duktig på att skapa en trevlig atmosfär där medarbetare mår bra och på det sättet levererar och presterar. Jag är bra på att bygga stabila organisationer med kontinuitet. Det ledarskapet är jag trygg i. Jag har inte den djupa branschkompetensen, men mina medarbetare är världsbäst.
Målsättningen är att göra Vellingebostäder mer affärsmässigt. Hur?
– Vi blir en stor förvaltare av hyresrätter. Vi tar också över de kommersiella lokaler som tidigare låg i Vexab, i Vellinge och Skanörs centrum och Industribyn. Det blir en vd-uppgift att hålla igång relationen med handlare och hyresgäster.
Vad är dina målsättningar för jobbet?
– Västra Ingelstad är ett bra exempel. Byar som skulle kunna avfolkas, men där kommunen har mycket planer på bostadsbyggande. Det krävs att någon vågar dra lokomotivet och där kommer det egna fastighetsbolaget. Vi är först ut. I den enorma bostadsbrist som råder finns ett uppdrag att vi ska bygga 50 nya lägenheter per år de kommande fem åren.
– I dagsläget har vi 5700 personer i Vellinges bostadskö – förra året omsatte vi cirka 80 lägenheter. Vi måste hitta balans mellan olika målgrupper. En annan uppgift är att skapa attraktiva centrum med handel som står sig i konkurrensen mot kranskommunerna.
Mer nyheter från Vellinge hittar du på Här i Vellinge.
Gå till toppen