Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Helskånsk representation på Londons designmässa

Det blir skånsk dominans i den svenska paviljongen på årets London design fair. Samtliga elva designföretag som tar plats i paviljongen är från Skåne.

Bild: Kullaro Soft Studio MKID
I september anordnas den årliga mässan London design fair. I år ansvarar Southern Sweden creatives och Swedish design moves för den svenska paviljongen – en satsning som innebär att årets paviljong blir 100 procent skånsk.
På mässan kommer skånska företag som designstudion ​​Future days, möbelmärket Norrgavel och form- och inredningsföretaget Kullaro finnas på plats. Varje år lockar mässan 27 000 besökare. På plats finns omkring 450 utställare från 29 olika länder.
Southern Sweden creatives är ett projekt för att stötta kulturella och kreativa sydskånska bolag att nå ut internationellt. Form/Designcenter är en av projektets nio partnerorganisationer.
Swedish design moves är ett 4-årigt projekt med syftet att marknadsföra Sverige som en designdestination. Projektet drivs av Visit Sweden i samarbete Svensk Form, Association of Swedish Fashion Brands, Sveriges Arkitekter och Trä- och Möbelföretagen.
London design fair äger rum mellan den 21-24 september i Old Truman Brewery i stadsdelen Shoreditch i östra London.
Fakta

Alla de skånska företagen på London design fair

​​Andréason & Leibel, industridesignbyrå.

Butler/Lindgård, designstudio.

​Future days, designstudio.

Kullaro, form- och inredningsföretag.

​Minus tio, designstudio.

​MKID, industridesignbyrå.

​​Norrgavel, möbelmärke.

​Petra Lilja, industridesigner och curator.

​Stoft studio, designstudio.

​Swedish Ninja, belysnings- och möbeldesigner.

Zweed, möbelmärke.

Gå till toppen