Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

I väntan på nyöppningen: Noma öppnar pop-up-restaurang under bro

I december öppnar den hyllade restaurangen på ny adress. Men redan nästa vecka finns chansen att äta Nomas prisbelönta mat – på en pop-up-restaurang under Knippelsbro, det skriver Alt om København.

Nomakocken René Redzepi och en skiss över hur nya Noma, som öppnar i december, ska se ut.Bild: Joachim Adrian Noma
I slutet av året slår Noma upp portarna för sin nya restauranglokal på Refshalevej 96. Men redan nu kommer goda nyheter för restaurangens fans: den 19 juli öppnar Noma nämligen en pop-up-restaurang under Knippelsbro, i sin vinleverantör Rosforth & Rosforths lokaler.
Läs också Så ska nya Noma se ut
Nomas kreativa team är just nu ute på inspirationsresa genom Norden – men ett trettiotal medarbetare finns kvar i Köpenhamn. De kommer hålla Nomas pop-up-restaurang vid liv fram till den 3 september.
Läs också Noma öppnar ölrestaurang i sin tidigare lokal
Den nya restaurangen blir en utomhusrestaurang med öppen eld och maten som serveras kommer inte nödvändigtvis vara sådant som skulle serveras på Noma.
”Medan vi väntar på att det nya Noma ska öppna kommer Nomas personal samarbeta sig fram till en meny bestående av enkel utsökt mat som de själva skulle äta en sommarkväll”, skriver restaurangen på sin hemsida.
Läs också Papirøen flyttar maten till Refshaleøen
Pop-up-restuarangen kommer servera en bestämd meny till ett fast pris på 1 000 danska kronor. Maten ska serveras vid långbord.
Under våren har Noma även drivit pop-up-resturang i den mexikanska staden Tulum under sex veckors tid.
Gå till toppen