Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Mer service väntar biblioteksbesökare i Kävlinge

Kävlinge kommuns bibliotek har fått 250 000 kronor i utvecklingsbidrag.
– Pengarna ska användas för att skapa bättre relationer med biblioteksanvändarna, säger Jonny Norrby, verksamhetschef för kultur och fritid, Kävlinge.

År 2012 infördes biblioteken i Kävlinge och Löddeköpinge "meröppet" – vilket innebär att det är möjligt för besökarna att använda biblioteken och låna böcker även när biblioteken är obemannade. Det var ett sätt att öka tillgängligheten.
Nyligen beviljades kommunens bibliotek 250 000 kronor av Region Skånes kulturnämnd. Det gör att biblioteksanvändarna också kan få bättre service under de tider biblioteken är bemannade, säger Jonny Norrby, verksamhetschef för kultur och fritid.
– De som väljer att komma när vi har öppet kanske vill ha något extra, de vill inte bara ha sina böcker och gå ut. Det biblioteken vill göra är att närma sig besökarna och fånga in vad de vill ha. Så vi inte stelnar i traditionella föreställningar av hur ett bibliotek ska vara.
Exakt på vilket sätt besökarna ska få bättre service kommer att utarbetas av personalen under hösten, och börja märkas under våren 2018.
– Det är viktigt att förändras i takt med samhället och fånga upp vad som efterfrågas. Ytterst är det ju medborgarna som äger biblioteken. Men de som vill fortsätta att låna i lugn och ro ska förstås få göra det, utan att vi anfaller dem, säger Jonny Norrby.
Gå till toppen