Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Mosaique Face slutar tävla, bild på Silver Speed, 60–årig jockey och Man of Steel

Mosaique Face har med all sannolikhet gjort sin sista start. Pratade en stund med Lutfi Kolgjini i eftermiddags och då berättade han att det med 99 procents säkerhet blir så. Han ska först ha ett snack med ägaren Tommy Nilsson, innan han säger att det till 100 procent är säkert att karriären är över.
Mosaique Face vann både Derbyt och Europaderbyt och slog världsrekord. Fortsatte som äldre med att vinna Sweden Cup, Jämtlands Stora Pris, Trotting Masters och har andraplatser i Elitloppet och Åbergs.
Mosaique Face travade som snabbast 1.09,0 och tjänade 13,6 miljoner.
+ + +
Såg att jockeyn Trond Jørgensen vann lopp på Øvrevoll med Nordlys. Trond är 60 år gammal och har nu vunnit galopplopp 43 år i rad. Imponerande.
+ + +
Många har efterlyst en bild på Silver Speed efter bloggen om Svenne Lundqvists stjärnhäst.
Här ovan ser ni den:
+ + +
Fasen, bloggen är bara 58. Kanske man skulle bli jockey i alla fall.
+ + +
På tal om Kolgjinis hästar så var ju Djali Boko riktigt bra i helgen. Han ska få ett lugnt lopp till och sen är det meningen att han ska gå ner till Frankrike för att starta.
+ + +
När projekt Edge Boko tog slut (Edge Boko blev skadad igen och går på bete. Han ska bli gårdshäst någonstans, när vi hittar ett riktigt bra ställe) så köpte bloggen en ny häst tillsammans med en gäng glada gossar. Hästen heter Man of Steel och debuterade i lördags. Det blev seger från dödens på 14,6/2140 meter.
+ + +
Öppnade galoppens prophäfte och fann att det var mycket, mycket begränsat med startmöjligheter när jag kollade min ridvikt. Så det blir nog ingen jockeykarriär.
+ + +
Med galoppderbyt på söndag och Åbergs tio dagar senare kan man väl säga att Jägersro är medelpunkten. Men först gäller det att hålla sig vaken under tisdagens nattrav – sista start 23.24. För första gången på många år hinner jag inte ner till Falsterbo för horse showen.
Gå till toppen