Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Wimans blogg

"Piskar igång ett stöd som bär laget till nya framgångar"

MFF Support startar "hetsen" inför Vardarmatchen. Europa är här.

När MFF mötte Ventspils i sin första kvalomgång till Champions League 2014 var väl intresset som den svenska sommaren - lite halvsvalt.
När MFF året därpå tog sig an Zalgiris Vilnius hade det - tack vare succén året före - skruvats upp rejält.
Nu kan vi väl med fog påstå att det är betydligt hetare än den svala skånska sommaren.
På onsdag ska det vara 39 grader enligt prognosen i Strumica, där returen spelas. Frågan är om häxkitteln i Malmö når kokpunkten?
MFF Support går nu ut och uppmanar publiken att "visa fotbollsvärlden vilken kraft Malmöläktaren besitter".
Ambitionen är att stadion ska "gunga, sjunga och skaka" - redan från klockan 18.00. Att spelarna ska känna stödet i ryggen redan när de går ut och värmer upp.
"Så att alla tillsammans piskar igång ett stöd som bär laget till nya framgångar i Europa."
– Det känns som att känslorna är lite blandade. Det är både så att folk är lite mer skeptiska, att det blir svårare mot Vardar än de andra lagen i första omgången, men vissa säger att vi tar dem lätt. Därför är det ännu viktigare att samlas tillsammans, säger MFF Supports ordförande Thelma Ernst.
Som "alla" andra supportrar betonar hon att allsvenskan går först och främst - men att Europa är något speciellt.
– Det är något extra i Europas finrum. Man längtar efter att få se den stämningen igen.
Ja, för nog är det så att atmosfären blir speciell i de matcherna?
– Så är det ju. Även om vi presterat bra på läktarna i hemmamatcherna i allsvenskan, blir det en annan sak. Men man kan liksom inte ha den nivån som vi har i Europa i alla matcher.
Thelma Ernst är en av de 210 som ska åka ner till Makedonien för att se returen. Om vi nu antar att "alla" biljetterna blir sålda, så blir det ju 210 som får plats.
– Det är väl lite malmöitiskt det också att köa från klockan sex på morgonen för en bortamatch där nere, säger Thelma Ernst, som själv hade ombud på plats på stadion.
Läs alla artiklar om: CL-kvalet 2017: MFF–Vardar
Gå till toppen