Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Talkshow under bar himmel i augusti

I augusti blir det samtal på hög nivå när Hypoteket i Lund bjuder in till after work på takterrassen med livesamtal om musik, mat, litteratur och humor.

"Jag tror att det blir ett bra äktenskap", säger Sanna Jarlskog, vd för Hypoteket, om samarbetet med Cecilia Nebel, till höger, som leder livesamtal på Hypotekets takterrass i sommar.Bild: Sandra Henningsson
– Jag har tidigare efterlyst en skybar i Lund, det här är så nära man kan komma, säger Cecilia Nebel, journalist och moderator som kommer att leda samtalen på Hypotekets tak.
Med Domkyrkans torn i ögonhöjd, gräs under fötterna och himlen som tak kommer besökare under fyra onsdagskvällar i augusti att kunna lyssna till intervjuer kombinerat med after work.
Cecilia Nebel leder sedan 2015 Late Night Lund där hon träffar fyra gäster per gång. På Hypoteket blir det ett annat upplägg.
– Det är en gäst istället för fyra, det blir ett intimare samtal. Det går att gå mer på djupet, säger hon.
Evenemanget som går under namnet "Insikt och utsikt" kommer att gästas av trumpetaren Håkan Hardenberger, kocken Jan-Boris Möller, författaren Katarina Mazetti och komikern Eva Westerling.
– Det är en bra mix av människor med Lundakopplingar. Jag brinner för att lyfta fram människor i Lund. Här behövs fler mötesplatser utöver de för studenter.
Sanna Jarlskog beskriver Hypoteket som en hemlig plats mitt i Lund. Nu skriver hon en bok för att berätta platsens historia och hemligheter.Bild: Sandra Henningsson
Att göra Hypoteket till en mötesplats har varit en av målsättningarna för Sanna Jarlskog, vd för Fulltofta Slott Events AB som driver Hypoteket i Lund sedan två år. Med sin placering mittemot Lundagård är Hypoteket en byggnad som de flesta Lundabor nog har gått förbi, men få har varit inne i.
– Hypotekshuset har ansetts vara den säkraste byggnaden i Lund. Kungaparet har bott här när de besökt Malmö och Lund, berättar Sanna Jarlskog.
Det som tidigare var Skånes låneinstitut för jordbrukare har genom åren mestadels huserat adelsmän, kungligheter och politiker.
I dag används lokalerna som festvåning vid till exempel bröllop och disputationer och i samband med högtider anordnas det söndagsmiddagar tre gånger per termin. Sommarens after work är ett sätt att ytterligare öppna upp huset för allmänheten.
– Det är något helt nytt för oss. Takterrassen används mest till vigslar och mingel, säger Sanna Jarlskog, som just nu jobbar på en bok om Hypotekets hemligheter med anledning av att huset fyller 100 år nästa år.
Fakta

Insikt och utsikt på Hypoteket

After work med mat och livesamtal under fyra onsdagar, med start 9 augusti.

Journalisten Cecilia Nebel från Late Night Lund leder samtalen på Hypotekets takterrass.

Evenemangen gästas av Håkan Hardenberger, Jan-Boris Möller, Katarina Mazetti och Eva Westerling.

Terrassen rymmer totalt 60 personer. Biljetter förbokas genom Hypoteket.

Gå till toppen