Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Jeremejeff och Safari missar Vardarmatchen

Sedan tidigare har det varit klart att Markus Rosenberg missar Vardarmatchen. Efter tisdagens träning bekräftade Magnus Pehrsson det befarade – även Behrang Safari och Alexander Jeremejeff blir borta på grund av skador.

Alexander Jeremejeff och Behrang Safari missar hemmamatchen mot Vardar på onsdag.
Alexander Jeremejeff och Behrang Safari är inte uttagna i truppen. Jeremejeff har känningar i ljumske, Safari i vaderna.
– Vi insåg väl i morse att det inte skulle gå, säger Magnus Pehrsson. Magnetröntgen var positiv, men det finns ändå sådana problem som gör att de inte är uttagningsbara nu.
Två tunga namn, erfarenhetsmässigt alltså, som missar den första kvalmatchen.
– Rosenberg och Safari är inte de enda med erfarenhet. Det finns en stor erfarenhet i hela laget, klubben och föreningen, det visade vi senast i helgen. Vi ska vara redo att vinna ändå, säger Magnus Pehrsson.
Med både ordinarie kapten Markus Rosenberg och assisterade kapten Behrang Safari borta talar det mesta för att det blir Oscar Lewicki som bär kaptensbindeln imorgon.
Magnus Pehrsson vill inte uttala sig om Safari och Jeremejeff även kan missa bortamatchen på tisdag i nästa vecka.
– Det är två matcher innan dess. Det är för tidigt att spekulera kring.
MFF:s fysioterapeut Jesper Robertsson:
– Både när det gäller Behrang Safaris vad och Jeremejeffs ljumske så handlar det om det om att det har krampat. Det är glädjande besked och vi är glada att det inte var något allvarligare.
När de kan vara tillbaka i spel vill han inte spekulera i.
– Vi kommer att stegra dag för dag. Idag har de gjort mer än i går, men är inte med i någon matchtrupp till på onsdag. Vi hoppas få dem redo så snart som möjligt.
Markus Rosenbergs utveckling går fortsatt bra.
– Han har inte ont överhuvudtaget, men har något trappsteg till innan han går in i lagträningen. Han ska kunna skjuta max och vara mer explosiv än han var idag, säger Jesper Robertsson.
– Det har gått bra hela vägen och det hoppas vi att det även gör under de sista stegen.
Gå till toppen