Annons

Annons

Annons

Malmö

Skottlossning på Bergsgatan – 25-åring anhållen misstänkt för mordförsök

En skottlossning skedde på tisdagseftermiddagen i korsningen Bergsgatan och Möllevångsgatan i Malmö men polisen har inte hittat någon skadad person. Senare greps en 25-årig man vid Rosengårds centrum, misstänkt för inblandning i skottlossningen.

Text

Gripandet vid Rosengårds centrum.

Bild: Patrick Persson

Annons

Larmet kom klockan 16.00 om att skott avlossats i korsningen Bergsgatan och Möllevångsgatan. Polisen har inte hittat någon skadad person.

Senare, strax efter klockan 17, greps en 25-årig man misstänkt för skottlossningen. Mannen greps vid en bil på Amiralsgatan vid Rosengårds centrum. Ett vapen kopplas till honom och han är misstänkt för både mordförsök och grovt vapenbrott. Han greps och anhölls senare på sannolika skäl, den högre misstankegraden.

Den brottslighet som sedan tidigare kopplas till mannen består av ”vardagsbrott”, enligt polisens inre befäl Jerker Olsson.

– Vi har ett fordon som vi beslagtagit och som vi kommer göra en teknisk undersökning på, säger Jerker Olsson.

Även vapnet kommer undersökas för att se om det kan kopplas till de tomhylsor som hittades på Bergsgatan.

Annons

Bild: Patrick Persson

Annons

Insatsstyrkan var på plats under gripandet med två enheter, utrustade med förstärkningsvapen.

Polisen spärrade av platsen i korsningen Bergsgatan och Möllevångsgatan efter skjutningen. Ett antal hylsor har hittats.

– Om det är två eller fler vet jag inte, men man har hittat tomhylsor i plural, säger Jerker Olsson.

Hela Bergsgatan var avstängd, från Södervärn till Amiralsgatan. Avspärrningen hävdes senare. En polishelikopter var uppe och flög och även en hund var på plats och sökte.

Bild: Patrick Persson

– Det är ingen vi känner till i alla fall som kommit till skada, säger Jimmy Modin, informatör vid polisens ledningscentral.

Vittnen ska ha sett en bil lämna platsen efter skjutningen. Om det är samma bil som sedan återfanns vid gripandet på Amiralsgatan är oklart.

– Vad som eventuellt sagts i vittnesförhör är inget vi kan kommentera just nu. Dels har vi en del förhör kvar att göra. Vi kommer bland annat genomföra en dörrknackning i området ikväll. Vi vill inte ge eventuella vittnen någon annan minnesbild än deras egen helt enkelt, säger Jimmy Modin.

En person som bor i närheten säger till Sydsvenskan att det känns obehagligt.

– Tänk om man är här vid fel tillfälle med sina barn, går förbi eller något. Det känns jättejobbigt.

Annons

Annons

Minst en tomhylsa har hittats på gatan.

Bild: Patrick Persson

Bild: Patrick Persson

Bild: Patrick Persson

Bild: Patrick Persson

Bild: Patrick Persson

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan