Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Dygnet runt

Världskänd rappare till Malmö i augusti

Han har gjort succé runt om i världen – både med sina egna låtar och samarbeten med stjärnor som Kanye West, Zara Larsson, Nicki Minaj och Kendrick Lamar. Nu kommer Ty Dolla $ign till Malmö. Den 26 augusti spelar han på Slagthuset.

Sommarens sista Club Honey får finbesök – då gästas nämligen urbanklubben av den amerikanska rapparen Ty Dolla $ign.
– Han har varit i Sverige en gång innan. Live nation hämtade honom till Stockholm och det blev slutsålt direkt. De fick kritik för att lokalen var för liten. Detta blir hans första spelning i Malmö och vi kommer öppna hela Slagthuset med 3 000 biljetter, säger Arif Khan på Next events, företaget bakom Club Honey.
De senaste åren har Ty Dolla $ign varit en flitigt anlitad gästartist. Hans hesa whiskyröst hörs i samarbeten med stora artister som Kanye West, Travis Scott, Nicki Minaj, Rae Sremmurd, Major Lazer, Chance the rapper, French Montana och Kendrick Lamar. Svenska superstjärnan Zara Larsson gästades av rapparen i låten ”So good”.
Senaste i raden av samarbete är Jason Derulos hitlåt ”Swalla” som han gästar tillsammans med Nicki Minaj. Låten ligger just nu på 18 plats på Spotifys lista över de 50 mest spelade låtarna i världen.
– Han är väldigt populär, speciellt bland tjejer. Vi gjorde en liten undersökning bland ungdomar mellan 20 och 25 i Malmö om vilken artist de helst skulle vilja se på Club Honey – och Ty Dolla vann överlägset, säger Arif Khan.
På sitt senaste mixtapealbum från 2016, ”Campaign”, tog Ty Dolla $ign ställning som Hillary Clinton-anhängare och tog tydligt avstånd från Donald Trump i flera texter. I år väntar hans tredje studioalbum ”Beach house 3”.
Att boka Ty Dolla $ign är ett steg i Next events nya satsning. Konserten på Slagthuset blir den första av flera stora internationella bokningar framöver.
– Vårt mål är att hämta hit de främsta svenska artisterna, som de flesta redan varit på Club Honey, men också att få hit de största internationella artisterna, säger Arif Khan.
– Den senaste tiden har vi märkt att många åker över till Köpenhamn för att se stora artister. Sedan Rihanna spelade förra året har det egentligen inte varit något i Malmö.
Det planerar Next events nu att ändra på. Redan i höst väntar nya stora internationella bokningar till Malmö. För de större spelningarna som väntar kan de komma att växa ur Slagthusets lokaler, tror han. Next events har därför inlett diskussioner med Malmö Arena för ett framtida samarbete.
– Från och med nu kommer vi köra stora bokningar 3-4 gånger om året, säger Arif Khan.
Vilka stora bokningar kan man vänta sig framöver?
– Det kan jag inte säga än men det blir i samma nivå som Ty Dolla – eller större.
Biljetter till konserten med Ty Dolla $ign på Slagthuset släpps den 14 juli.
Håll koll på Malmös nöjesliv – följ Dygnet Runt på Facebook
Gå till toppen